Meditaation vaikutukset. Eikö meditointi toimi sinulla? Lue, miksi.

Teen tunnustuksen: Meditointi ei ole koskaan aiemmin oikeastaan innostanut minua… Vaikka olen ”henkinen” ihminen. Minusta tuntui, että siitä ei ole mitään hyötyä, meditaation vaikutukset jäivät epämääräisiksi.
meditaation vaikutukset

Sen jälkeen kun opin purkamaan omia energiatukoksiani ja traumojani pois, ja koska aiemmin meditaation vaikutukset tuntuivat olemattomilta, koin vielä vähemmän tarvetta säännölliseen meditointiin. (Täytyy tietenkin muistaa, että meditointia voi harjoittaa lukemattomin eri tavoin. Pelkkä mielen hiljentäminen hiljaisessa huoneessa on vähän erilaista, kuin esim. ohjattu visualisaatio).

Mihin meditointi auttaa TAI mitä meditoinnilla haetaan?

Yleensä ihmiset tavoittelevat meditoinnilla rauhallisempaa mieltä ja vähemmän ajatuksia. Monelle meditointi on stressinhallintakeino – silloin kun stressaa, päivittäinen meditointi voi rauhoittaa. Mutta avataan sanaa ”stressinhallinta”. Eli stressiä pitäisi jotenkin ”hallita”. Kuulostaa raskaalta, ikään kuin pitäisi jatkuvasti kontrolloida itseään. Eikö olisi vain parempi poistaa stressin syy?

Mitä jos meditointi ei rauhoita?

Meditointi voi olla hieno työkalu, jonka avulla säännöllisesti rauhoitut olemaan itsesi kanssa ja ikään kuin tsekkaat, missä mennään. Se voi lisätä paljon hyvinvointia ja itsetuntemusta. Mutta entä jos meditaation vaikutukset eivät olekaan ”peace and love”, vaan jos meditoinnista tuleekin paha olo. Mistä ihmeestä silloin on kyse?

Jos sinulla on stressiä, kehosi ja mielesi yrittää koko ajan hälyttää jostakin. Joku asia elämässäsi ei toimi. Ehkä teet liikaa töitä ja saat lepoa liian vähän, tai ehkä teet väärää työtä. Ehkä parisuhteesi on muuttunut energiaa vieväksi vampyyriksi, joka ei anna sinulle enää iloa.

Yllä mainituissa tilanteissa meditointi voi auttaa hetkellisesti, mutta se on kuin laittaisit laastaria murtuneen luun päälle, jos et myös tee elämääsi muutoksia, jotta voisit paremmin. Meditointi ei paljon eroa perjantaipullosta, jos tarkoitus on vain tukahduttaa huonoa oloa hetkeksi ja vaimentaa kehon hälytysviestit. Silloin yritetään rauhoittaa hermostoa väkisin vailla ymmärrystä siitä, miksi hermosto reagoi.

Entä jos elämässäsi kaikki asiat ovat hyvin, mutta meditointi saakin olosi huonoksi?

Meillä kaikilla on tunnetraumoja, todennäköisesti syntymästämme lähtien ja vähintäänkin lapsuuden ajalta. Vaikka et muistaisi yhtään traumaattista tilannetta lapsuudestasi, sinunkin kehosi ja alitajuntasi on mitä todennäköisimmin säilönyt itseensä kipeitä muistoja. Silloin puhutaan traumoista. Traumaa aiheuttavat tilanteet eivät välttämättä ole olleet mitään ihmeellisiä, esim. pyörällä kaatuminen tai vihaiset vanhemmat ovat voineet aikaansaada traumoja. Suurin osa traumoista ei ole enää tietoisessa mielessäsi, et muista niitä. Ne voivat silti vaikuttaa nykyhetken elämääsi edelleen haitallisesti. (Voit lukea täältä lisää lapsuuden arkisista ja tavallisista traumatisoijista).

Kun hiljennyt meditoimaan etkä harhauta huomiotasi pois muulla tekemisellä, ajattelulla tai edes musiikin kuuntelulla, silloin alas painetut tunnetraumat voivat alkaa tulla pintaan. Sinulle voi tulla selittämätöntä surua, vihaa tai pelkoa. Traumojen täytyy päästäkin pintaan, jotta niistä voi parantua ja vapautua. Mutta jos et tiedä, mitä tilanteessa tapahtuu, miksi tuli paha olo, eikä sinulla ole työkaluja vapauttaa niitä traumoja, jotka eivät vapaudu itsestään, silloin voit helposti vetää johtopäätöksen, että meditointi ”aiheutti pahaa oloa”. Ei se aiheuttanut, se vain toi näkyväksi sen, mikä oli ennen piilossa. Meditaation vaikutukset olivat juuri sitä mitä pitikin.

Meditointihistoriani

Olen tehnyt paljon erilaisia visualisointeja, mutta mistään ei ikinä muodostunut rutiinia minulle. Paitsi tunnetraumojen purkamisesta. Siitä tuli rakastettu rutiini itselleni noin vuonna 2017 kun erosin silloisesta kumppanistani. Vasta silloin aloin ymmärtää, miten paljon traumat vaikuttavat meihin kaikkiin. Omalla kohdallani ne saivat minut mm. hakeutumaan epäterveeseen parisuhteeseen ja pysymään siinä 5 vuotta toistuvasta kärsimyksestä huolimatta. En itse asiassa pystynyt repäisemään itseäni suhteesta irti, vaikka halusin, ennen kun olin purkanut tarpeeksi traumojani. Traumojen purkaminen on itselleni se The Juttu, jolla muutin koko elämäni.

Mutta meditaatio… ”Meditaation vaikutukset ovat niin huikeita, tulee lisää mielenrauhaa ja valaistut” jne… Muistan, kun hierojani sanoi: ”Jenni, suositan sulle meditointia”. Kilin kellit, ajattelin. ”En tarvitse meditointia mihinkään, minulla on hyvä ja stressitön olo muutenkin”.

Mutta yhtäkkiä tänä keväänä meditointi alkoikin kutsua minua ja nykyään meditoin joka päivä. Ei siksi, että ”pitäisi”, vaan siksi, että nautin siitä. Meditointi laajentaa tietoisuuttani ja käytän sitä myös manifestointityökaluna. Aiemmin se ei ollut mahdollista minulle – luulen, että minulla oli liikaa traumoja silloin. Meditointi ei oikein ”mennyt läpi”. Silloin meditaation vaikutukset olivat olemattomat.

Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää, millaisia meditaation vaikutukset ovat olleet minulle, katso tämä video:

Kaikkien ei tarvitse meditoida. Jos elämäsi on muutenkin sellaista, kuin haluaisit sen olevan, ei ole mitään syytä aloittaa meditointia, jos se ei kiinnosta. Sama pätee traumojen purkamiseen. Jos ei ole ongelmaa, ei ole ongelmaa.

Mutta jos koet olevasi elämässäsi jumissa tai sinulla on toistuvia ihmissuhdeongelmia, itsetunto-ongelmia, rahaongelmia, pelkoja, yms, suosittelen purkamaan blokkeja pois. Se onnistuu esim. käyttämälläni traumahoitomenetelmällä tai energiahoidolla. Samat menetelmät voivat auttaa, jos haluat meditoida, mutta et ”pysty” keskittymään tai jos meditoinnista ei ole hyötyä.

 

Traumojen / sisäisten blokkien purkaminen yksilöhoitona

Jos kiinnostuit, teen yksilöhoitoja sekä etänä että lähihoitoina Hyvinkäällä.

Nettisivuiltani saat lisätietoja. Tästä pääset suoraan ajanvaraukseen.
Voit seurata minua myös fb:ssa ja YouTubessa.

Jaa somessa

0 0 ääniä
Article Rating
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
0
Kerro ajatuksiasi ja kommentoi.x
Onko sinulla ongelmia vastaanottaa Runsautta? Jos manifestointisi ei toimi kovin hyvin, vielä ehdit osallistua
”Runsaus Sydämen Polulla” – runsauskurssille.

Tilaa uutiskirje

Saat heti 2 ilmaista harjoitusta sähköpostiisi + arvokkaita vinkkejä hyvinvointisi lisäämisen sekä ajankohtaiset tarjoukset.