SoulFreedom Healing - Traumahoito

Yleistä

Usein ihmiset eivät tiedosta, että arkisten ongelmien taustalla on tunnetraumoja, koska traumat on haudattu tiedostamattomaan mieleen, alitajuntaan. Ihminen saattaa toistuvasti törmätä samanlaisiin ongelmiin esim. töissä, ihmissuhteissa ja etenkin parisuhteissa, joissa ikään kuin sama kaava toistuu yhä uudelleen. Ihminen saattaa päättää muuttaa ja kontrolloida käytöstään ns. triggeritilanteissa, vain huomatakseen, että se olikin todella vaikeaa tai mahdotonta. Ja vaikka käytöstä onnistuisikin kontrolloimaan, kuitenkin samat tunnereaktiot tulevat, kuin
aiemminkin. Lisäksi samankaltaiset triggeritilanteet toistuvat uudelleen ja uudelleen. Tällöin yleensä omasta alitajunnasta löytyy juurisyy ja jonkinlainen tunnetrauma tai monia traumoja. Niiden purkaminen ja vapauttaminen tuo usein apua nopeasti ja tehokkaasti.

Mikä on tunnetrauma

Kun ihminen kokee uhkaavan tilanteen ja tuntee voimakasta avuttomuutta ja voimattomuutta, hänen kehossaan tapahtuu mm. erilaisia hormonaalisia muutoksia, joiden tarkoituksena on mahdollistaa joko taisteleminen tai pakeneminen (”fight or flight”). Jos tätä taisteluun tai pakenemiseen tarkoitettua energiaa ei saa purettua kehosta pois, se jää sinne jumiin ja syntyy tunnetrauma ja myös muistijälki tilanteesta. Seuraavan kerran kun tapahtuu jotakin, mikä muistuttaa aiemmasta tapahtumasta, samat muutokset tapahtuvat keholle, kuin aikaisemmin – adrenaliinia erittyy, sydän alkaa hakata tiheämmin ja voit kokea mm. ahdistusta ja pelkoa. Koska tunneraumat todella ovat jumissa kehossa ja alitajunnassa, siksi niiden tehokas vapautus tapahtuu kehon ja alitajunnan tasolla. Esim. ongelmista puhuminen ei yleensä riitä vapauttamaan tunnetraumoja. Tunnetraumoja kutsutaan joskus myös tunnelukoiksi. 

On olemassa monia äärimmäisiä tilanteita, jotka ovat todennäköisesti traumatisoivia, kuten: sota, nälänhätä, onnettomuudet ja niistä aiheutuvat vammat, väkivalta (fyysinen, henkinen, seksuaalinen), leikkaukset ja lääketieteelliset toimenpiteet, läheisten kuolema tai menetys, sairastuminen, jne. Kuitenkin suurin osa muodostamistamme tunnetraumoista on syntynyt jo lapsuudessa paljon lievemmissä olosuhteissa ja suurin osa meistä on täysin tiedostamaton näistä traumoista, koska ne ovat alitajunnassa piilossa.

Traumojen syntyminen lapsuudessa

Pieni lapsi on erittäin riippuvainen vanhemmistaan / hoitajistaan. Jos esim. vauvaa ei ruokita, tai hän ei saa lämpöä ja suojaa, vauva kuolee. Pieni ihminen tunnistaa tämän riippuvuuden ja siksi pyrkii kaikilla mahdollisilla tavoilla miellyttämään hoitajiaan. Vauvan näkökulmasta esim. niinkin viaton tilanne, kuin että äiti ei aina pääse juuri silloin imettämään kun vauvalla on nälkä, voi tuntua todella vakavalta – ”minulla on nälkä, tarvitsen nyt ruokaa, en saa ruokaa, voin kuolla”. Pienelle lapselle jo se, että vanhemmat ovat häneen tyytymättömiä, voi olla suuri uhka, riippuen millainen perusturvallisuus hänelle on muodostunut. Yleistä on, että vanhemmat eivät ole kestäneet esim. lapsen surun tai vihan tunteita luontevasti. Pahimmillaan lasta on jopa rangaistu surun ja vihan näyttämisestä. Myös hyvää tarkoittavat ”älä itke”-kehotukset voivat tuntua lapsesta siltä, että ei ole suotavaa ilmaista surua. Tämä voi johtaa siihen, että lapsi ei uskalla lopulta enää ilmaista suruaan ja vihaansa, jolloin ajatellaan, että lapsi on aina iloinen, eikä ikinä hankala.

Koska monet kipeät muistot lapsuudesta on haudattu alitajuntaan, muisto omasta lapsuudesta saattaa olla normaali tai onnellinen, vaikka traumakuorma todellisuudessa olisikin suuri. Ikävien tunteiden ja tapahtumien piilottaminen itseltäänkin on ollut lapsuuden selviytymismenetelmä, jonka ansiosta olemme voineet elää ”kivuttomampaa” elämää. Olemme ikäänkuin työntäneet pois ne osat itseämme, jotka eivät ole olleet hyväksyttyjä ja ne tunteet, jotka olisivat olleet liian kivuliaita tunnettaviksi. Pahemmassa tapauksessa lapsuus on voinut olla jopa vaarallinen ja hyvin turvaton esim. vanhempien päihteiden käytön tai väkivallan takia. Tällöinkin lapsi pyrkii pitämään kiinni ”turvallisesta” lapsuudesta viimeiseen asti, mutta traumat ja niiden vaikutukset ovat aikuisenakin todennäköisemmin tietoisessa mielessä.

Rajoittavat uskomukset ja tunnetraumat liittyvät toisiinsa

Rajoittavat uskomukset ja traumat liittyvät läheisesti toisiinsa. Kun koemme traumatisoivan tilanteen, samalla muodostuu rajoittavia uskomuksia, kuten ”Kaikki miehet pettävät”, ”Kaikki naiset jättävät” tai ”En ikinä riitä omana itsenäni”.

Kokemukseni perusteella arvelen, että kaikkiin tunnetraumoihin liittyy rajoittavia uskomuksia. Kun trauma puretaan, samalla voidaan purkaa siihen liittyvät rajoittavat uskomukset.

Sen sijaan kaikkien rajoittavien uskomuksien taustalla ei aina ole tunnetraumaa. Rajoitukset tulevat suoraan lapsuuden ohjelmoinnistamme. Mutta kokemus on osoittanut minulle, että käytännössä aina niiden rajoittavien uskomuksien taustalla, joita asiakas haluaa purkaa, on myös tunnetrauma.

Miten traumat ilmenevät nykyelämässä

Miten selvittämättömät traumat vaikuttavat elämässämme myöhemmin? Yleensä tulee tilanteita, jotka triggeröivät meitä ja vanha traumamuisto menneisyydestä aktivoituu. Tällöin ihminen voi esim. hyökätä (sanallisesti tai fyysisesti), puolustautua (sanallisesti tai fyysisesti), pyrkiä tilanteesta pois tavalla tai toisella tai jopa jähmettyä paikalleen osittain tai kokonaan.

HUOM! Triggeröityminen voi olla myös terve reaktio, jos tilanne on oikeasti vaarallinen. Jos esim. ihminen on samassa huoneessa vaarallisen henkilön kanssa ja hänen kehonsa ja intuitionsa toimivat, silloin voi myös tapahtua triggeröityminen, joka kertoo, että tilanne ei ole turvallinen. Mutta traumatisoituneelle ihmiselle on tavallista, että hän tuntee uhkaa, vaikka sitä ei todellisuudessa olisikaan.

Mitkä ovat varmoja merkkejä traumoista? Esitän alla listan, joka ei missään nimessä ole kaiken kattava, mutta siinä on joitakin tunnusmerkkejä, joista tiedät melkeinpä satavarmasti, että juurisyynä on joku tunnetrauma tai monia.

 • Ihmissuhdeongelmat
 • Toistuvat ikävät kaavat elämässä (esim tulen aina jätetyksi, päädyn joka työpaikalla burn outiin, tulen toistuvasti kohdelluksi epäreilulla tavalla, jne)
 • Elämä ei tunnu hyvältä, en nauti elämästä
 • Yksinäisyys
 • Huonot rajat / Muut eivät kunnioita rajojani
 • Krooninen / toistuva: viha, suru, masennus, triggerit, jne
 • Ei ole tunteita
 • Pelot, fobiat
 • Rahavaikeudet
 • Työelämän vaikeudet
 • Riippuvuudet
 • Manifestointi ei toimi
 • Rajoittavat uskomukset itsestä ja muista
 • … Mikä tahansa tilanne, joka haittaa elämää ja ei vain mene eteenpäin!!!

Käyttämäni menetelmä - SoulFreedom Healing - traumahoito

Käyttämäni SoulFreedom Healing – traumahoitomenetelmä on meditatiivinen menetelmä, joka soveltuu n. 18-vuotiaasta lähtien kaikille, jotka pystyvät kohtaamaan omia negatiivisia tunteitaan. Hoidettavan tarvitsee vain löytää itselleen hyvä ja rento asento ja kuunnella ohjeita, joilla johdatan hoidettavan hänen omaan alitajuntaansa. Ei tarvitse osata yhtään mitään, alitajunta kertoo aina vastaukset. Menetelmä on tarkka ja monesti on mahdollista jäljittää se traumaattinen tapahtuma, joka on nykyhetken ongelman taustalla. Ongelman juurisyy, eli taustalla oleva trauma puretaan alitajunnan ja kehon tasolta pois.

Yleensä jo ensimmäinen hoitokerta tuo merkittävää helpotusta oloon, mutta usein hoitoa tarvitaan säännöllisesti, jotta saat elämääsi haluamasi muutokset. Esim. läheisriippuvuudessa taustalla on laaja ja monisyinen rajoittavien uskomuksien sekä tunnetraumojen vyyhti ja silloin paranemiseenkin menee aikaa. 

Tulen jatkossa tarjoamaan n. 3-6 kk mittaisia intensiivipaketteja, joiden avulla saat nopeita ja merkittäviä muutoksia elämääsi! Ajattele, millaista elämäsi voisi olla, jos sinulla olisi turvallinen ja rento olo, merkittävästi vähemmän huolia ja pelkoja, ja ihmissuhteesi olisivat kunnossa. Jos minä entisenä super-läheisriippuvaisena pystyin muutokseen, niin pystyt sinäkin! 

Voit varata aikasi yksittäiseen hoitokertaan tai kysyä lisätietoa intensiivipaketeista ottamalla yhteyttä: info@jenniturku.com 

Varaa aika

Varaa aika SoulFreedom Healing - traumahoitoon.

Tilaa uutiskirje

Saat heti 2 ilmaista harjoitusta sähköpostiisi + arvokkaita vinkkejä hyvinvointisi lisäämisen sekä ajankohtaiset tarjoukset.