Rajoittavien uskomuksien purkaminen

Mitä ovat rajoittavat uskomukset

Rajoittavia uskomuksia ovat kaikki ns. ”negatiiviset” ja rajoittavat uskomukset itsestäsi, muista ihmisistä ja elämästä.

Meillä kaikilla on paljon rajoittavia uskomuksia. Esimerkkejä rajoittavista uskomuksista ovat mm:

  • ”En ole tarpeeksi hyvä”
  • ”En osaa”
  • ”Muut ihmiset eivät ymmärrä minua”
  • ”Ihmissuhteet ovat aina vaikeita”
  • ”On pakko tehdä paljon työtä jotta voi ansaita rahaa”
  • jne

Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Alitajunta

Suurin osa uskomuksistamme, rajoittavista ja ei-rajoittavista, on alitajuisia ja ne on muodostettu jo lapsuudessa. Lapsen aivotoiminta on n. 7-10-vuotiaaksi saakka sellaista, että koetut ja opitut asiat menevät suoraan alitajuntaan ja muodostavat erilaisia uskomuksia. Niiden avulla lapsi alkaa hahmottaa, millainen hän on, millaisia muut ihmiset ovat ja millainen ympäröivä maailma on. Lapsen kyky kyseenalaistaa asioita ei ole samanlainen, kuin aikuisella ja siksi lapsen ympärillä olevilla ihmisillä, heidän peloillaan ja uskomuksillaan, on suuri vaikutus siihen, millaisen maailmankäsityksen lapsi itselleen muodostaa. Näin meidät kaikki ns. ohjelmoidaan lapsina ja tämä ohjelmointi määrittää suuresti sitä, millaista elämämme myöhemmin on. Moni ei ikinä kyseenalaista omia uskomuksiaan, ovatko ne oikeasti totta vai eivät.

Manifestointi ja alitajunta

Nykyään moni tietää, mitä on manifestointi ja affirmointi. Sanotaan, että kun muistat joka päivä toistaa mielessäsi positiivisia affirmaatioita, kuten vaikka ”työnteko on kivaa!”, manifestoit juuri tuota asiaa ja työnteosta tulee kivaa. Tämä ei ole periaatteessa huono menetelmä ja jos se toimii sinulle, käytä sitä ehdottomasti! Mutta monelle menetelmä ei toimi tai voi olla, että ensin saat positiivisia tuloksia, vain huomataksesi että hetken kuluttua asiat ovat taas samalla tavalla kuin ennenkin.

Miksi edellä kuvattu menetelmä joskus toimii ja joskus ei? Syynä on alitajuinen ohjelmointimme. Jos alitajunnassasi on jo paljon ohjelmointia, joka vastustaa uusia positiivisia ajatuksia, silloin et saa tehokkaasti aikaiseksi muutosta vain hokemalla positiivisia lauseita. Tällöin et oikeasti tunne, että affirmoimasi asiat ovat totta. Et usko niihin. Affirmaatioiden hokeminen ja positiivinen ajattelu vaikuttaa ennen kaikkea tietoisen mielen tasolla, mutta sillä on vain vähän vaikutusta alitajuntaamme.  

Kun haluat vaikuttaa alitajuntaasi tehokkaasti, suosittelen kokeilemaan subliminal-meditaatioita. Niiden käyttö on helppoa, voit kuunnella niitä milloin tahansa päivän mittaan tehdessäsi muita askareita, tai vaikka nukkuessasi.

Katso video subliminal-mediaatioista YouTube-kanavaltani.

Rajoittavat uskomukset ja tunnetraumat liittyvät toisiinsa

Rajoittavat uskomukset ja traumat liittyvät läheisesti toisiinsa. Kun koemme traumatisoivan tilanteen, samalla muodostuu rajoittavia uskomuksia, kuten ”Kaikki miehet pettävät”, ”Kaikki naiset jättävät” tai ”En ikinä riitä omana itsenäni”.

Kokemukseni perusteella arvelen, että kaikkiin tunnetraumoihin liittyy rajoittavia uskomuksia. Kun trauma puretaan, samalla voidaan purkaa siihen liittyvät rajoittavat uskomukset.

Sen sijaan kaikkien rajoittavien uskomuksien taustalla ei aina ole tunnetraumaa. Rajoitukset tulevat suoraan lapsuuden ohjelmoinnistamme. Mutta kokemus on osoittanut minulle, että käytännössä aina niiden rajoittavien uskomuksien taustalla, joita asiakas haluaa purkaa, on myös tunnetrauma.

Hoidosta

Käytän rajoittavien uskomuksien purkamiseen SoulFreedom Healing – traumanpurkumenetelmääni – se on tehokas keino uskomuksien purkamiseen, vaikka niiden taustalla ei olisikaan traumoja. Usein jo ensimmäinen hoitokerta tuo merkittävää helpotusta oloosi. Sitkeämmät uskomukset, joihin liittyy paljon traumaa, voivat vaatia useampia hoitoja. Traumojen purkaminen on välttämätöntä, jotta voit omaksua uudenlaiset uskomukset alitajuntaasi.

Saatavilla yksittäisiä hoitokertoja tai valmennuspaketteja. Yksittäiseen hoitoon voit varata ajan sivun alalaidasta tai ”yhteys”-välilehden kautta. Valmennukseen voit hakea täyttämällä lomakkeen täältä

Subliminal-meditaatiot

 Alitajuisia uskomuksiasi voit muokata myös subliminal-meditaatioilla, jotka löydät täältä

Varaa aika

Varaa aika hoitoon.

Scroll to Top

Vapaudu syyllisyydestä, häpeästä ja arvottomuudesta

Tehokas verkkohoitopaketti, jolla eheydyt omaan tahtiisi