Rajoittavien uskomuksien purkaminen

Mitä ovat rajoittavat uskomukset

Rajoittavia uskomuksia ovat kaikki ns. ”negatiiviset” ja rajoittavat uskomukset itsestäsi, muista ihmisistä ja elämästä.

Meillä kaikilla on paljon rajoittavia uskomuksia. Esimerkkejä rajoittavista uskomuksista ovat mm:

  • ”En ole tarpeeksi hyvä”
  • ”En osaa”
  • ”Muut ihmiset eivät ymmärrä minua”
  • ”Ihmissuhteet ovat aina vaikeita”
  • ”On pakko tehdä paljon työtä jotta voi ansaita rahaa”
  • jne

Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Alitajunta

Suurin osa uskomuksistamme, rajoittavista ja ei-rajoittavista, on alitajuisia ja ne on muodostettu jo lapsuudessa. Lapsen aivotoiminta on n. 7-10-vuotiaaksi saakka sellaista, että koetut ja opitut asiat menevät suoraan alitajuntaan ja muodostavat erilaisia uskomuksia. Niiden avulla lapsi alkaa hahmottaa, millainen hän on, millaisia muut ihmiset ovat ja millainen ympäröivä maailma on. Lapsen kyky kyseenalaistaa asioita ei ole samanlainen, kuin aikuisella ja siksi lapsen ympärillä olevilla ihmisillä, heidän peloillaan ja uskomuksillaan, on suuri vaikutus siihen, millaisen maailmankäsityksen lapsi itselleen muodostaa. Näin meidät kaikki ns. ohjelmoidaan lapsina ja tämä ohjelmointi määrittää suuresti sitä, millaista elämämme myöhemmin on. Moni ei ikinä kyseenalaista omia uskomuksiaan, ovatko ne oikeasti totta vai eivät.

Manifestointi ja alitajunta

Nykyään moni tietää, mitä on manifestointi ja affirmointi. Sanotaan, että kun muistat joka päivä toistaa mielessäsi positiivisia affirmaatioita, kuten vaikka ”työnteko on kivaa!”, manifestoit juuri tuota asiaa ja työnteosta tulee kivaa. Tämä ei ole huono menetelmä ja jos se toimii sinulle, käytä sitä ehdottomasti! Mutta monelle menetelmä ei toimi tai voi olla, että ensin saat positiivisia tuloksia, vain huomataksesi että hetken kuluttua asiat ovat taas samalla tavalla kuin ennenkin. 

Miksi edellä kuvattu menetelmä joskus toimii ja joskus ei? Syynä on alitajuinen ohjelmointimme. Jos alitajunnassa ei ole haluamiasi asioita vastustavaa ohjelmointia, saavutat haluttuja tuloksia helposti. Mutta mitä enemmän alitajunnassa on vastustavaa ohjelmointia, sitä vaikeampi sinun on saavuttaa tuloksia affirmoinnilla ja positiivisella ajattelulla, joka vaikuttaa ennen kaikkea tietoisen mielen tasolla, mutta jolla on vain vähän vaikutusta alitajuntaamme.  

Alitajuisia uskomuksiaan voi selvittää  joko kysymällä suoraan alitajunnalta (ensin täytyy osata rentoutua niin, että pääsee alitajuntaan käsiksi) tai keholta esim. kinesiologisen lihastestin avulla.

Katso video kinesiologisesta lihastestistä YouTube-kanavaltani.

Jos sinulla on vaikeuksia manifestoida tai jos sinun on vaikea saavuttaa haluamiasi asioita elämässä, suosittelen purkamaan esteet suoraan alitajunnasta pois, koska olen huomannut, että se on tehokkain tapa saada aikaiseksi haluttua muutosta! 

Rajoittavat uskomukset ja tunnetraumat liittyvät toisiinsa

Rajoittavat uskomukset ja traumat liittyvät läheisesti toisiinsa. Kun koemme traumatisoivan tilanteen, samalla muodostuu rajoittavia uskomuksia, kuten ”Kaikki miehet pettävät”, ”Kaikki naiset jättävät” tai ”En ikinä riitä omana itsenäni”.

Kokemukseni perusteella arvelen, että kaikkiin tunnetraumoihin liittyy rajoittavia uskomuksia. Kun trauma puretaan, samalla voidaan purkaa siihen liittyvät rajoittavat uskomukset.

Sen sijaan kaikkien rajoittavien uskomuksien taustalla ei aina ole tunnetraumaa. Rajoitukset tulevat suoraan lapsuuden ohjelmoinnistamme. Mutta kokemus on osoittanut minulle, että käytännössä aina niiden rajoittavien uskomuksien taustalla, joita asiakas haluaa purkaa, on myös tunnetrauma.

Hoidosta

Yleensä jo ensimmäinen hoitokerta tuo merkittävää helpotusta oloon, mutta usein hoitoa tarvitaan säännöllisesti, jotta saat elämääsi haluamasi muutokset. Usein rajoittaviin uskomuksiin liittyy sellaisia tunnetraumoja, joiden purkaminen on välttämätöntä, jotta voit omaksua uudenlaiset uskomukset alitajuntaasi. 

Tulen jatkossa tarjoamaan n. 3-6 kk mittaisia intensiivipaketteja, joiden avulla saat nopeita ja merkittäviä muutoksia elämääsi! Ajattele, millaista elämäsi voisi olla, jos sinulla olisi turvallinen ja rento olo, merkittävästi vähemmän huolia ja pelkoja, ja ihmissuhteesi olisivat kunnossa. Jos minä entisenä super-läheisriippuvaisena pystyin muutokseen, niin pystyt sinäkin! 

Yksittäisiä hoitokertoja on saatavilla vielä toistaiseksi, mutta niitä ei todennäköisesti tarjota enää v. 2024->.
Lisätietoa intensiivipaketeista saat ottamalla yhteyttä: info@jenniturku.com 

Varaa aika

Varaa aika hoitoon.

Tilaa uutiskirje

Saat heti 2 ilmaista harjoitusta sähköpostiisi + arvokkaita vinkkejä hyvinvointisi lisäämisen sekä ajankohtaiset tarjoukset.